Fractia


Unii ar spune „ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample pana la urma”. Eu as adauga „asta in cel mai bun caz” …

Caci exista si varianta „ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa nu se intample exact cum ti-ai dorit”, prezentand uneori un decalaj monstru intre ce ti-ai dorit si ceea ce ai putut culege in final.

Genul de situatie tipica in care poti ajunge la concluzia teribila ca mai bine nu ti-ai mai dori deloc, macar ai fi scutit de experinte neplacute si frustrari inutile. Caci in definitif daca ar trebui sa alegi intre doua rele ai fi mai degraba genul care ar alege „inutiliatea frustranta” „frustrarii inutile”.

 

Nu de alta dar consideri ca tipul acesta de alegere da in general mai putine dureri de cap si pune la dispozitie si un oarecare nivel de libertate, permitandu-ti sa-ti cauti utilitatea in felul si ritmul propriu si personal.

Probabil ca exista si multe exceptii de la regula citata, sunt ferm convinsa. Probail ca regula se aplica mult mai usor anumitor segmente si/sau contexte specifice. Diferentele intre regula si ale ei exceptii – sau invers – se reduc in definitiv la o simpla operatie matematica „nivelul de pretentii / nivelul de risc de a nu le putea atinge”, o fractie pe care fiecare si-o calibreaza dupa propriile limite si asteptari.

sursa imagine aici