Betia unui mit – senzational !


SENZAȚIONÁL, -Ă, senzaționali, -e, adj. Care impresionează puternic, uimește, emoționează, care interesează în cel mai mare grad.

Lucrurile se intampla atunci cand le vine randul. Degeaba astepti si dai refresh apasat din cinci in cinci secunde, lucrurile nu se intampla pentru ca apesi tu raspicat, ele se intampla pentru ca le-a venit randul. Pur si simplu.

Sunt zile cand le vine randul des si zile cand randul le sare. La fel de des. Avertizarea anticipativa lipseste cu desavarsire in marea majoritate a cazului, esti deci obligat sa infrunti randurile sau lipsa lor in felul cel mai adecvat situatiei.

De cateva zile trec printr-un gol de randuri, privesc la lucrurile pline de randuri ale celor peste cap ocupati cu rezolvarea lor. Si nu ma pot impidica sa dau refresh. Din cinci in cinci secunde. Si rau nu fac caci randomizand randurile si lucrurile celorlalti, trag priviri oachese si ma inspir cat pot din mediul inconjurator in asteptarea unor vremuri mai pline.

In lipsa de randuri proprii citesc randurile altora: un articol despre cum unii isi infrunta lipsa randurilor perturbandu-si traiectoria initiala sau doar calcand un pic in dreapta. Sau un pic in stanga. Dar niciodata pe langa.

Poate voi incerca si eu odata chit ma va chinui cu certitudine mediocritatea rezultatului. Caci fac din nefericire parte din tagma celor drepti, prea drepti, enervant de drepti. Meteahna mostenita sau doar fabricata de-a lungul timpului? Naiba mai stie. Gene sau mediu, creata sunt deja si bine infipta in crezuri demne de propriul respect si greu de combatut in fata propriului obraz.

Cunoscandu-ma deja pe de rost, tind sa inchid ochii de multe ori dandu-ma drept somnolenta in vazul lumii pentru a-mi crea propriile exceptii de la regula. Reusesc astfel uneori adevarate opere de arta si perspicacitate reusind sa ating concluziile altora – cu ochii inchisi traiectoriile deviate sunt explicabile, nu?

Si tot in astfel de stari reusesc sa cred ca ceea ce credeam cu ceva timp in urma cu ochii deschisi nu poate fi in nici un caz suta la suta certitudine atata vreme cat nu exista exceptie dovedita stiintific de la regula semnalata.

Ultima coliziune somnolenta cu concluziile altora s-a petrecut azi pe la doua cand tocmai priveam cu nesat la lucrurile pline de continut care-i ocupa atat de plin pe unii naratori. Se zicea pe undeva ca senzationalul atrage masele populare, se zicea apasat si bine argumentat cu exemple concrete inspirate dupa chipul si asemanarea inspirata de modelul celor doua babe bete rupte si in plus bine incaierate. Nu pentru faptul ca senzationalul atrage masele am inchis ochii, asta era  deja un fapt deja bine infipt in crezurile mele demne de respect, ochii mi s-au trezit inchisi pentru patrunderea si asimilarea fortata a celor doua babe bete pe post de fapt senzational.

Dupa cinci minute de asimilare profunda si manata de la spate de explicatiile oferite cu bunavointa de „concluzionari” voluntari m-am dumirit.  Senzationalul modelului expus pare sa se situeze taman in exceptia de la regula mitului transformat peste noapte intr-un simplu fapt divers demn de interes si emotie profunda.

Lururile se intampla atunci cand le vine randul, azi a venit intr-un final randul unei exceptii asimilate cu greu dar totusi asimilata.

Sursa foto aici