Apel cu supra taxa inversa


(Intr-o relativa legatura cu subiectul „foloseste realitatile celorlalti pentru a-ti relativiza si simplifica propria realitate„)

Fac parte dintre cei care cred ca nesimtirea „comerciala” a celor care vor sa faca bani cu orice pret si din orice poate trece nebagata in seama atata vreme cat ceilalti, potentialii cumparatori, reusesc sa prinda „spilul” si sa nu joace jocul. Pana acum cateva zile credeam ca fac parte dintre cei ce cunosc „spilurile” pe de rost, cei pentru care eliminarea din start a capcanelor marketing este un fel de a doua natura. Acum cateva zile insa am realizat insa ca creativitatea umana este intr-o forma infloritoare, mai ales cand poate apela cu perversitate la mijloace de atac nu foarte departe de limita acceptabilitatii.

Evenimentul petrecut acum cateva zile face parte din familia „contact cu supra taxa inversa” de genul : primesti un apel scurt de la un numar „special”, raspunzi. Nimeni la capatul firului  (sau , in multe cazuri nici nu ajungi sa  raspunzi).

In general  in astfel de cazuri cei ce nu au prins inca „spilul” ar putea fi tentati sa sune inapoi , din curiozitate si s-ar vedea astfel „taxati” de cativa euro buni pe degeaba. Se pare ca putini sunt insa cei din categoria „inoncenti in ale tehnicilor de vanzare” caci tehnica pare a fi in curs de imbunatatire.

Noua metoda de „contact cu supra taxa inversa” a devenit „mai smechera” :

1.  primesc un apel scurt de la un numar „special” , raspund

2.  de data asta este „cineva” la capatul firului.

3.  „cineva” pare insa sa nu ma auda

4.  „cineva” incearca disperat sa imi vorbeasca : ” alo, alo , ma auziti? , alo , alo ? Eu nu va aud , dar totusi va las un mesaj urgent si important pentru…”

5.  … ciudat, taman cand mesajul ultra important mi-ar fi trebuit fi comunicat conversatia este intrerupta ca prin minune.

Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca am fost tentata, timp de o milisecunda, sa sun inapoi pentru a afla detalii si mai ales a ma asigura ca nu este vorba de ceva grav. O milisecunda mai apoi insa, aplicand rationamentul „cine se aseamana se aduna” am categorisit apelul respectiv tot in familia  „contact cu supra taxa inversa” in versiunea ei 2.0, colaborativa.

Aviz amatorilor, prostia umana are si ea limitele ei chiar si intr-o versiune beta evoluata.

sursa foto aici