Capriciile unui destin neanuntat


Sa te plimbi linistit pe strada profintand intens de primavara si .. deodata sa nu ma fii. Sa dispari pur si simplu in mai putin decat o clipa.

Sa astepti linistit intr-o dimineata de luni inceperea orelor sporavaind de zor despre un weekend in sfarsit primaveratec… si deodata sa nu mai fii.  Sa dispari sub privirile celor mai norocosi ca tine. Tu ai ales insa un moment si un loc pe care n-ar fi trebuit sa il alegi … daca stiai.

De unde si pana unde sa-ti poti imagina asemenea atrocitati la cei maxim 8 ani pe care ai reusit sa ii acumulezi, tu inca n-ai invatat ca moartea exista cu adevarat si chiar te poate lua cu forta cu ea atunci cand ti-e lumea mai draga.

Daca ieri ti s-ar fi oferit o aproape eternitate ai fi acceptat-o zambind sugubat, azi te intrebi la ce ti-ar mai putea servi  insumatele minute de reculegere ce ti-au fost dedicate? Ieri erai , azi nu mai esti …

„Ca urmare a dramei de la Toulouse, Presedintele Frantei a hotarat instaurarea unui minut de reculegere in toate unitatile de invatamant la nivel national.”

Sursa

De cateva zile in sudul Frantei mor oameni impuscati pe strada in mijlocul unei multimii incredule.  Se pare ca un acelasi criminal cu un acelasi tip de arma catarat pe un acelasi tip de scuter s-a decis sa decimeze, nu chiar la intamplare, oameni nevinovati: saptamana trecuta au murit 3 soldati , ieri 3 copii si un profesor.

S-a instaurat starea de vigilenta maxima in regiune, s-au emis idei privind profilul si posibilele motivatii ale ucigasului,  s-a pus in „stand by” campania electorala, lansandu-se chiar si anumite ipoteze privind o oarecare legatura posibila cu discursurile si cu termenii prea des folositi de unii si de altii si care ar fi  jucat rolul picaturii ce ar fi umplut paharul.

Pentru moment toate aceste supozitii sunt inca imposibil de verificat, realitatea spune insa ca sunt vizate numai anumite tinte …

„Joia trecuta 2 militari au fost omorati si un al treilea grav ranit  intr-un cartier linistit din Montauban („Abel Chennouf, 25 ans si Mohamed Legouade, 23 ans, amandoi de origine magrebina, apartinand regimentului 17 RGP, regiment de 750 de militari foarte apreciat de cei 58.000de locuitori din Montauban)  de un puscas ce a deschis focul si i-a omarat cu sange rece parasind in fuga locul crimei , intr-un scuter”

sursa

„Pe 11 martie un militar de 30 ani, sergent sef in cadrul regimentului de parasutism din Francazal in Toulouse a fost omorat cu un glont in cap in apropierea unui gimnaziu intr-un cartier rezidential din oras. Agresorul, care circula pe un scuter, a parasit locul crimei imediat dupa impuscaturi”

sursa

„Patru persone din care 3 copii au fost ucise luni , 19 martie de un barbat ce a deschis focul in fata unei scoli evreiesti din Toulouse.Drama a avut loc in jurul orei 8:10 in fata colegiului-liceu Ozar Hatorah situat intr-un cartier rezidential din Toulouse. Un barbat de 30 ani si cei doi baieti ai lui  in varsta de trei si sase ani si o fetita de 8 ani sunt morti in urma atacului.”

sursa

Timpul le va rezolva incet – incet pe toate, vom afla poate chiar maine sau poate chiar pana la sfarsitul saptamanii cine si mai ales de ce. Din pacate insa mult prea tarziu pentru cei carora soarta le-a decis un final brutal intr-un mijloc de martie pana nu demult complet ordinar.

Sursa imagine aici.