De ce ti-e frica (nu) scapi?


El, negru, pe o margine de drum, ar vrea sa-si continue calea . Ezita.

Celalalt el, tot negru,  pe un mijloc de drum, ar vrea sa-si continue la randul lui calea. Ezita si el.

Eu, doar in trecere privind incredula scena.

El se zbarleste pe o limba neinteleasa, mimand o agresiune bine focalizata spre celalalt el – incremenit parca pentru un moment  in toiul unei traversari voit tacticoase, voit de la stanga la dreapta.

El indrazneste un pas indecis si tremurat catre celalalt el .

Celalt el isi ia inima in dinti si se hotareste sa-si continue, fals neperturbat, traversarea. Tot de la stanga la dreapta.

El  insa continua sa se zbarleasca – un pas inainte, unul inapoi – din ce in ce mai puternic. Din ce in ce mai agresiv. Din ce in ce mai mult. Din ce in ce mai aproape.

Celalalt el, se opreste brusc , de-a dreptul socat , il priveste direct in ochi pe el cu nonsalanta neamului din care face parte. Din ce in ce mai dezinteresat. Din ce in ce mai indepartat. Din ce in ce mai putin. Intr-un final se hotareste sa-si amane traversarea pentru putin mai tarziu. Confruntarea directa nu-si merita efortul .

Un stanga imprejur perfect executat – spre usurarea  nedisimulata a lui, celui de pe margine – pune capat dialogului lasand in urma doar o urma dintr-o coada neagra si pufoasa. Cel mai destept se pare ca tocmai a cedat.

El profita de spatele tantos intors al celuilalt el pentru a lua-o la fuga mancand parca pamantul , drept inainte pe marginea drumului. „Inca o pisica neagra evitata in ultimul moment !”

Eu nu ma pot abtine sa zambesc intrebandu-ma sugubat daca toata aceasta tevatura a evitarii inevitabilului  poate servi la ceva .

 

Sursa foto aici.