Nona


Sa tot aiba vreo 80-90 ani. Poate mai mult. Sau poate mai putin. Nimeni nu mai stie. Cam toata lumea o stie asa, batrana si incovoiata de ani. Si de multe griji. Are pe undeva un fiu dar nimeni nu prea stie pe unde. Pierdut pe undeva pe drumuri. Nu o calca practic niciodata, a si uitat cum arata.

Casa e pe duca. Incovoiata si ea si aproape trantita la pamant de ultimele vanturi. Usa nu mai exista de mult, iarna intra si iese cam cum o taie capul, candi ii e lumea mai draga.

Starchiojd - jud. Prahova , iarna

Curentul si apa au fost si ele taiate de primarie, de ceva vreme – cei cu o doza de sarcasm ar spune ca in orice rau e un bine: mai putine utilitati , mai putine facturi de platit. Caci nici n-ar mai fi de unde , cum naiba sa imparti cei  300 RON pe luna ? Are noroc ca nu-i mai trebuiesc multe. Ceva paine inmuitata in apa – ca dinti nu prea mai are. Si ceva resturi pentru singurii prieteni ramasi , cei 3 motani , 2 caini si un cocos. Se spune ca ar cam tenta-o si bautura din cand in cand, dar , in definitiv  cine ar putea-o condamna ?

De sarbatori va primi de pomana de la oamenii din sat.Ceva sarmale , un pic de cozonac si o usa noua – cu geam, ca prea s-a obisnuit sa vada lumea asa cum e.

Sarbatori fericite si La multi ani Nona !