O impresie – agregator de cuvinte


Am impresia, uneori, ca purtam cu totii ochelari de cal, ca navigam sub un soare puternic de vara intr-un ocean de idei cu gust de cirese amare, ca existam doar ca baloane rupte de realitate, in asteptarea unui click liberator  de cuvinte preluate (sau poate nu) dintr-un DEX aruncat in mare, cuvinte mai apoi propagate abil cu tacuri de biliard, murmurate prin telefon, sau doar transpuse in desene animate pentru copii pentru a alina briza intelegerii celorlalti.

Am impresia uneori ca cersim felicitari nemeritate, rodul viselor celor cu capul in nori, nu ale noastre, ascunse sub frunze sau doar o scoica sub un cer senin, creatii efemere animate la o ceasca cu gust de cafea. O opera de arta neterminata, asteptand tacuta creatorul salvator, propagat de masina timpului, din greseala sau doar putin intentionat.

Am impresia uneori ca suntem ca o carte deschisa din greseala, la capitolul bancuri, pamflete cu gust de ciocolata si profunzimea unei papusi barbie. O gradina plina de prea multe idei neculese, privite de altii de pe terasa din fata gardului ce ingradeste singura lui iubire, o floare. Acorduri de muzica in defazaj cu realitatea noastra, franturi de Lady Gaga , jocuri macabre,  cadouri trimise via facebook.

Am impresia uneori ca suntem doar franturi dintr-un program radio neascultat, bucati preluate dintr-o o stire inutila, pierduta undeva prin harta prea complicata a creatiei.

Si uite asa, la umbra unor copaci imaginari, cu bicicleta prin ganduri provocate de monotonia unei dupa-amieze de prima-vara, ne vom hotari, intr-un final, sa ne luam casa in spinare si sa pornim in cautarea finalitatii celor incepute si neterminate, sa cutreieram realitatea simtindu-i nisipul nedeformat de sticla ingradirilor impuse, in cautarea adevarului.

Post scriptum : aceasta este o pseudo-leapsa reconstituita, preluata de aici .

Ii invit pe cei interesati sa o reconstituie din nou si din nou ….

Josephine , Teo Negura , Agatha , Un cub Negru , Geniunchiul lumii , Pseudolirice , Rokssana, Fosile, Tabakera