O intrebare ?


Tocmai ma gandeam sa scriu un post despre importanta intrebarilor cand .. am picat peste o analiza deja realizata de  Andrei Plesu in Dilema Veche .

Ceea ce vroiam sa spun inainte de a citi articoul este ca, daca vrei raspunsuri inteligente, pune intrebari inteligente .

Cele  mai deranjante sunt intrebarile la care se stie raspunsul dinainte , dat , din intamplare , de cel care care pune intrebare . Asa zisul „ii place sa se auda vorbind”.

Ar mai fi apoi cel care se avanta sa raspunda inainte de a auzi sfarsitul intrebarii . Probabil din frica de un raspuns dat deja de sfarsitul intrebarii .

Si , intr-un final , ar fi si cei care raspund la intrebare .  Pe cei care iti raspund cu o intrebare (te testeaza sau isi acorda timp de gandire ?) si cei care raspund ” pe langa”  va trebui sa ii eviti cu dibacie.

Printre cei ramasi , ai putea gasi parteneri intersanti de discutie  – bineinteles , daca ai formulat o intrebare inteligenta.

In concluzie , daca ai o intrebare inteligenta , nu ezita sa o formulezi , s-ar putea sa provoace alte intrebari inteligente , care , la randul lor vor produce altele , si altele . Ai putea provoca o schimbare inteligent provocata .

O intrebare ?